Γκάφα στον Κώστα Σκρέκα καταλογίζει το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ που έκανε λόγο για κοινό ανακοινωθέν από τη συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ όπου αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

«Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιο λόγο Έλληνας Πρωθυπουργός σε κοινή επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε με τον Γάλλο ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία". Φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει ήδη τις εθνικές κόκκινες γραμμές» είπε –μεταξύ άλλων- ο κ. Σκρέκας στον ΑΝΤ1.

Το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως δεν πρόκειται παρά για δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας. Στη συνέχεια, κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις στη γαλλική γλώσσα, προτρέποντάς τον παράλληλα «να αποφεύγει να βασίζει τις παρεμβάσεις του σε "κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται».

Oλόκληρη η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Σχόλιο για την ανακάλυψη “κοινού ανακοινωθέντος Ολάντ-Τσίπρα” από τον κ. Σκρέκα.

Θα συνιστούσαμε στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο «κοινό ανακοινωθέν» στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας. Θα του συνιστούσαμε επίσης να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται.

Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της».