Μήνυμα ενότητας στον πολιτικό του προϊστάμενο και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος επιμένει στην αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση εάν δεν παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας, έστειλε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Γιάννης Μουζάλας έχουν δώσει την ψυχή τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και έχουν καταφέρει πολλά, έχοντας διεθνοποιήσει το θέμα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: «Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί ώστε να διαχειριστούμε ένα σοβαρό θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη αλλά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην Ελλάδα. Η συνδρομή του Πάνου Καμμένου και η συνδρομή του Γιάννη Μουζάλα στο κυβερνητικό έργο είναι απαραίτητες στην παρούσα φάση».

Ο ίδιος, ζήτησε να δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και «η κυβέρνηση να συνεχίσει ως έχει», χαρακτήρισε «άριστη» τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και κάλεσε να επικεντρωθούν όλοι στο θέμα της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι διπλωματικές διαδικασίες εισόδου ή εξόδου από τη χώρα για τις οδούς πέραν των νομίμων.

«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν εγκληματίες που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και θα βρεθούν.

Τέλος, ο πολιτικός συντονιστής για το προσφυγικό υποστήριξε ότι οι 4.000 πρόσφυγες στον Πειραιά θα μπορούσαν να στεγαστούν σε κέντρα φιλοξενίας ακόμα και σήμερα.