​Βέβαιος ότι η ενδοκυβερνητική κρίση με τους ΑΝΕΛ θα είναι παροδική και οι όποιες διαφορές στο τέλος θα καμφθούν, εμφανίστηκε την Τετάρτη το βράδυ ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος στην εκπομπή «42 λεπτά».

«Κυβέρνηση έχουμε και θα έχουμε. Όπως έχουμε μάθει να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αυτό θα το καταφέρουμε και τώρα», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Υπογράμμισε ακόμα πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη δεδηλωμένη και τόνισε πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στηρίζεται σε λόγους εθνικού συμφέροντος.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ακόμα πως οι ΑΝΕΛ έχουν αποδειχθεί ένας αξ��όπιστος κυβερνητικός εταίρος και πήρε για μια ακόμα φορά το μέρος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα.

«Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από εκείνον για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης. Ήταν ολίσθημα, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μουζάλας», είπε.

Όσο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως διακυβεύεται εκεί η τιμή της Ευρώπης και όχι της Ελλάδας.