​Πολιτικό "σεισμό" στην κυβέρνηση προκάλεσε το θέμα του Γιάννη Μουζάλα. Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, αντί όλοι οι εμπλεκόμενοι να ασχολούνται αποκλειστικά με το πρόβλημα της Ελλάδας, προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους για τα Σκόπια και την Μακεδονία και να…. «μαλακώσουν» τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει στυλώσει τα πόδια κ��ι ζητά επιμόνως την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας τον κυβερνητικό του εταίρο να στέλνει τελεσίγραφα και να επιμένει στην παραίτηση του Μουζάλα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. Αν και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τον διάλογο των δύο κυβερνητικών εταίρων – αν δηλαδή προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους ή αν μίλησαν για αποχαιρετισμούς και διαζύγια-, κυβερνητικές πηγές λένε, ότι στο επίκεντρο του τηλεφωνήματος ήταν ο... Γιάννης Μουζάλας.

Η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι συνεχίστηκε και με... δείπνο που είχε στο σπίτι του ο κ.Καμμένος, το βράδυ της Τετάρτης, με τον Νίκο Παππά και τον Τέρενς Κουίκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού βρέθηκαν στην οικία Καμμένου, προκειμένου να τον πείσουν να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, διότι αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποχωρήσει και ρίξει την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται πάντως να ανοίξει ξανά αμέσως μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, οι αποφάσεις της οποίας θα παί��ουν καθοριστικό ρόλο τόσο για το μέλλον του κ.Μουζάλα όσο και της κυβέρνησης, ενώ και ο Πάνος Καμμένος παρά τις διαρροές ότι δεν θα πήγαινε στην Αμερική, τελικά θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του στις Ηνωμένες ��ολιτείες με τον πρωθυπουργό να του εύχεται μάλιστα: «καλό ταξίδι».

Ο Πάνος Καμμένος, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, είναι αποφασισμένος -παρά τα δείπνα και τα τηλεφωνήματα- να φτάσει το θέμα Μουζάλα στα άκρα, καθώς όπως ο ίδιος επισημαίνει πρόκειται για "εθνικό ζήτημα". Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε την Πέμπτη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ενώ θα έχει συνάντηση και με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την πρόθεση του να μην κάνει βήμα πίσω στο θέμα Μουζάλα τόνισε ξανά αργά το βράδυ της Τετάρτης ο κ.Καμμένος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν παραιτηθεί ο υπουργός, τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Καμμένος με νέα ανάρτηση του στο twitter, έγραψε: «Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις, αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ, παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση».

paka.jpg

Πληροφορίες, πάντως θέλουν και τον... πρωθυπουργό να είναι ανυποχώρητος στο θέμα Μουζάλα. «Δεν κάνω πίσω, ας κάνει ό,τι θέλει. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%», φέρεται να διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας στον κ.Καμμένο, απαντώντας στα τελεσίγραφα.
Δείτε επίσης: