Διέγραψε πριν από λίγο η ΝΔ τον υποψήφιο βουλευτή και γνωστό στέλεχος του κόμματος Φαήλο Κρανιδιώτη! Στη σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει για την απόφαση, μέσα σε μία μόλις πρόταση: «Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι προφανές ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός της Νέας Δημοκρατίας».

Είχαν προηγηθεί εντονότατα επικριτικές αναφορές του κ. Κρανιδιώτη εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ο οποίος ονόμασε «Μακεδονία» την FYROM σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά και κατά της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ειδικότερα όμως, η αναφορά που έκανε το ποτήρι να «ξεχειλίσει» ήταν η ανάρτησή του Φαήλου Κρανιδιώτη για το… Γουδή, που παρέπεμπε εμμέσως πλην σαφώς σε… εκτελέσεις , ενώ ταύτισε και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα (στον οποίο δόθηκε η επίμαχη συνέντευξη) με την σλαβομακεδονική οργάνωση ΣΝΟΦ, που είχε δραστηριοποιηθεί στην Βόρεια Ελλάδα την περίοδο της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου!

«Βρε το Μουζάλα. Το αμόλησε το "Μακεδονία" για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγισε από την Σνοφίτικη ηδονή, αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Έξι ακόμη κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα» έγραψε συγκεκριμένα στο facebook σήμερα ο κ. Κρανιδιώτης.

FAILOS goudi.jpg

Προηγουμένως, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τη ΝΔ να διαχωρίσει την θέση της, αναφέροντας για το ζήτημα: «Η δήλωση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φ. Κρανιδιώτη σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, προκαλεί αποτροπιασμό και παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές. Η ΝΔ δεν μπορεί να είναι όμηρος της ακροδεξιάς της πτέρυγας».

Απαιτούμε από τη ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη να καταδικάσουν απερίφραστα τα όσα είπε ο Φ. Κρανιδιώτης περί «εκτέλεσης» του Γ. Μουζάλα και να διαχωρίσουν ��η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις αθλιότητες που εκστομίζουν στελέχη της».

Σε σημείωσή του στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης:

«Βέβαια δεν είναι η πρώτη του σχετική αναφορά σε κυπαρίσσια στο Γουδί, καθώς τα ίδια έγραφε στις 12 Μαρτίου σε άρθρο του με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υπουργών στην Σμύρνη για επαφές με τους τούρκους ομολόγους τους. Σε αυτό έγραφε μεταξύ άλλων: “Όποιοι υπονομεύουν με αυτό τον τρόπο την εθνική ασφάλεια και συνοχή πρέπει να πληρώσουν. Δεν χωράνε κολλητηλίκια με αυτούς, ούτε αβρότητες. Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ενότητα με ανθρώπους που δεν πιστεύουν στο Έθνος, το μισούν και διαλύουν την χώρα. Ανεβαίνοντας την Μεσογείων δεξιά έξι κυπαρίσσια φυτε��τηκαν μετά το 1922, εις μνήμιν. Ε, να τους τάξουμε κι άλλα έξι. Είναι καλό ν’ αυξάνεται το πράσινο, δεν είναι;”».