​Την ώρα που στην Ελλάδα όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα μετά την δήλωση του για τα Σκόπια και την Μακεδονία που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, η γερμανίδα Καγκελάριος στέλνει το δικό της μήνυμα λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής.

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού πρέπει να ανησυχεί ολόκληρη την Ευρώπη και έχει συνέπειες για όλη την Ευρώπη» δήλωσε η κυρία Μέρκελ από το βήμα της Μπούντεσταγκ, επιμένοντας στην απόλυτη ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στο Προσφυγικό.

Σύμφωνα με την καγκελάριο, μια συμφωνία με την Τουρκία θα πρέπει να συνοδευτεί από συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποδοχή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων.

Μιλώντας για "τα του οίκου" της, μετά και την εκλογική της ήττα την περασμένη Κυριακή, η κυρία Μέρκελ προειδοποίησε ότι ουδείς πρέπει να «ξεγελαστεί» από την μικρότερη ροή προσφύγων στη Γερμανία εξαιτίας των κλειστών συνόρων που έχουν επιβάλλει η Αυστρία και άλλα κράτη.

«Η παρούσα χαλάρωση (σσ της ροής προσφύγων) στη Γερμανία και σε άλλα κράτη-μέλη ��ίναι ένα θέμα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι το άλλο θέμα και πρέπει να αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για όλους μας» υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στα όσα προσφέρει η Κομισιόν στην Τουρκία για να κλείσει η συμφωνία για το προσφυγικό, η ίδια σημείωσε ότι δεν αλλάζουν οι κανόνες της ΕΕ για την κατάργηση της βίζα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, «απολύτως κατανοητό» το αίτημα της Άγκυρας για περισσότερη χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ.

Η καγκελάριος ξεκαθάρισε πάντως ότι το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στην «ατζέντα» αυτή την στιγμή. «Οι όροι που θα επιτρέψουν στην Άγκυρα να ενταχτεί στο μπλοκ παραμένουν και δεν θα αλλάξουν» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δείτε επίσης:

ΑΥΤΕΣ είναι οι έξι βασικές αρχές της σύμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας

Τα... τσαλίμια της Τουρκίας "μαγεύουν" την Κομισιόν – Δείτε τι ΔΩΡΑ θα της δώσει!

Δύο στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ για τον Μουζάλα-Η Φώφη τον "στηρίζει", ο Κεγκέρογλου τον "τσακίζει"

Γεννηματά: Ολίσθημα Μουζάλα, εκβιάζει ο Καμμένος

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στο BINTEO του Star