​Μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα ληφθεί η όποια απόφαση για την τύχη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, μετά την αναφορά του στην ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία».

Αυτό ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής.

«Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν τίθεται θέμα σχέσεων των δύο εταίρων. Δεν κινδυνεύει να διαλυθεί η κυβερνητική συνοχή», τόνισε.

Όπως είπε η Ο. Γεροβασίλη, ο Γ. Μουζάλας παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό σφάλμα του και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, ενώ αναφερόμενη στη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο, τόνισε πως ο πρωθυπουργός είπε στον υπουργό Άμυνας πως «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία του κ. Καμμένου, των ΑΝΕΛ και του ελληνικού λαού για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ».

Υπογράμμισε ακόμα πως η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση για την ονομασία των Σκοπίων και πρόσθεσε:

«Σήμερα, ωστόσο, αυτό που προέχε�� είναι η διαχείριση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης. Απόλυτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού αποτελεί η επιτυχής έκβαση της Συνόδου Κορυφής, αύριο και μεθαύριο».