Έντονο παρασκήνιο υπάρχει γύρω από το θέμα της παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα, την οποία ζητά επιτακτικά ο Πάνος Καμμένος και -σύμφωνα με φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Μαξίμου- την έχει ήδη έτοιμη ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, ο κ. Μουζάλας φτάνοντας σήμερα��στις Βρυξέλλες, έλαβε το μήνυμα και αναμένεται να υποβάλει παραίτηση. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει τώρα, καθώς έχει την ομιλία στην πολιτική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Εξάλλου, αύριο και την Παρασκευή διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής (αρχίζει στις 17.00 ώρα Ελλάδας) για το προσφυγικό, στην οποία μετέχει ο Μουζάλας ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Αυτό βέβαια δεν είναι παντελώς αποτρεπτικό για ενδεχόμενη παραίτησή του, αν και θεωρητικά κανείς άλλος δεν γνωρίζει σε βάθος τα θέματα και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χρειάζεται στις Βρυξέλλες.

Αιωρείται, λοιπόν, το αν θα επιστρέψει απόψε στην Αθήνα και παραιτηθεί ή θα το κάνει μετά το τέλος της συνόδου μεθαύριο, οπότε θα μπορεί και ��α ορκιστεί αντικαταστάτης του.

Ο κ. Καμμένος, πάντως, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησε επιτακτικά την παραίτηση του κ. Μουζάλα, υπογραμμίζοντας με νόημα πως ο κ. Τσίπρας θα λάβει τις αποφάσεις του μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.