​Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την παραίτηση του Γ. Μουζάλα ο πρόεδρος τη�� ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει μέσα στη μέρα λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται», ��ήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Αν δεν παραιτηθεί ο Μουζάλας, πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος».

Εξαπέλυσε μάλιστα για μια ακόμα φορά σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στο προσφυγικό λέγοντας:

«Ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος. Η κυβέρνηση είναι παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου. Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες ανθρ��πους να πάνε εκεί, ενώ περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Έκανε μάλιστα λόγο για ανυπαρξία του κράτους και κάλεσε την κυβέρνηση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε κλειστές δομές.

«Υπάρχει συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα την ξεπέρασε τελείως. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που του είχε θέσει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

«Ζητήσαμε συγκεκριμένο μηχανισμό που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του προβλήματος. Είμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις αύριο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διχασμός στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας».