«Τιμητική για την Ελλάδα» χαρακτήρισε την εικόνα της Ειδομένης ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού!

Αν και η συνέντευξη αφορούσε θέματα του υπουργείου του, ο ίδιος αναφέρθηκε εκτεταμένα στο προσφυγικό. Και μπορεί ο κ. Μπαλτάς να παραδέχθηκε ότι «παίζεται η τιμή της χώρας», στη συνέχεια όμως επανήλθε και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην… ανθρωπότητα γενικώς, όπως και στα κράτη που έκλεισαν τον βαλκανικό διάδρομο (δικαιολογημένα μεν αλλά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής παράλληλα για τα μεγάλα προβλήματα στον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού στα σύνορα με τα Σκόπια).

«Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και τις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους», δήλωσε συγκεκριμένα. Αντιθέτως, η Ελλάδα, υποστήριξε, «σ' αυτή την κρίση δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο προς τους χιλιάδες πρόσφυγες». Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να πειστούν οι πρόσφυγες να πάνε στους καταυλισμούς που δημιουργούνται με πυρετώδεις ρυθμούς στην Ελλάδα. «Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε» δήλωσε.

Ως παράδειγμα παρέθεσε την περίπτωση της Νέα Καρβάλης Καβάλας και το πώς υποδέχονται οι κάτοικοι εκεί τους πρόσφυγες. «Αυτή η υποδοχή σώζει την τιμή της Ελλάδας και διά της Ελλάδας την τιμή της ανθρωπότητας» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλ��δα κάνει το παν μέσα σ' όλη αυτή την κρίση που κουβαλάει να ξαναδώσει αξιοπρέπεια στον κόσμο» ανέφερ��.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΛΑΛΟΥΜ με τους πρόσφυγες που έφυγαν από την Ειδομένη

Συγκλονισμένος ο Μητσοτάκης: Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες που αντίκρισα στην Ειδομένη

Γεροβασίλη: «Ο K. Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη»

Βίτσας: «Είναι παράνομο να επιστρέψουν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες στην Ελλάδα»