​Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με την τύχη περίπου 1.500 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι χθες φέρονται να έφυγαν από την Ειδομένη και να πέρασαν στα Σκόπια, μέσω παράνομων διόδων.

Τα Σκόπια υποστηρίζουν πως όλοι τους επέστρεψαν στην Ελλάδα, όμως η κυβέρνηση το διαψεύδει, τονίζοντας πως δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής από τη γειτονική χώρα.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «εάν υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής τότε με βάση τις συμφωνίες ανάμεσα στην ΕΕ και την ΠΓΔΜ θα εξεταστεί», ενώ προσθέτουν ότι σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δεν πρόκειται να δημιουργηθούν δομές ��ιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως τα Σκόπια θα ζητήσουν την επαναπροώθηση όσων πέρασαν στο έδαφός τους στην Ελλάδα και διαρρέουν ότι ήδη το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, επέστρεψαν στην Ελλάδα 800 από τους 1.400 πρόσφυγες που «απέδρασαν» από την Ειδομένη.

Το Reuters μάλιστα επικαλούμενο Σκοπιανό αξιωματούχο μεταδίδει πως επέστρεψαν στην Ελλάδα 600 άτομα, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από την ελληνική κυβέρνηση.

Επισήμως λοιπόν αγνοείται η τύχη 1.500 ανθρώπων, ενώ στην Αθήνα αναζητούν τους συντάκτες του φυλλαδίου που ξεσήκωσε τους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη, με αρκετά στελέχη να μην αποκλείουν ακόμα και την προβοκάτσια.

Διαβάστε επίσης:

H απάντηση πρώην υπουργού της Γερμανίας για τον ΞΕΣΗΚΩΜΟ των προσφύγων στην Ειδομένη

Τόσκας: «Δεν ήταν αυθόρμητη η ενέργεια των προσφύγων»

Βίτσας: «Είναι παράνομο να επιστρέψουν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες στην Ελλάδα»

Συγκλονισμένος ο Μητσοτάκης: Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες που αντίκρισα στην Ειδομένη

Ο Τσίπρας τα έχωσε στις ΜΚΟ: «Εγκληματική συμπεριφορά έναντι των προσφύγων»

Πρώην υπουργός της Γερμανίας ΞΕΣΗΚΩΣΕ τους πρόσφυγες στην Ειδομένη;

ΠΓΔΜ: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι Έλληνες ακτιβιστές και φωτορεπορτέρ

Παιχνίδια στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων – Στέλνουν πίσω τους πρόσφυγες τα Σκόπια

Πρόσφυγες με «βάρκα» την ελπίδα προσπαθούν με σχοινιά να περάσουν τα σύνορα μέσα από χείμαρρο

Η κακοκαιρία μείωσε τις προσφυγικές ροές στην Ελλάδα-ΔΕΙΤΕ πόσοι πρόσφυγες είναι πού