​Για μη αυθόρμητη ενέργεια των προσφύγων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, αναφερόμενος στην… «απόδραση» των προσφύγων χθες από την Ειδομένη.

«Από τις ενδείξεις που έχουμε, δεν ήταν τελείως αυθόρμητη η ενέργεια των προσφύγων, με την πορεία τους προς τα Σκόπια. Κάποιοι ήταν από πίσω», είπε ο κ. Τόσκας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm και πρόσθεσε:

«Υπάρχει σε αυτό το φυλλάδιο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα μία επιγραφή που λέει captain "τάδε" που είναι το όνομα του πρώην υπουργού, του Γερμανού. Αλλά, δεν ξέρουμε αν είναι προβοκατόρικο, ή παραπλανητικό. Όμως κάποιοι έβαλαν το χέρι τους, κάποιοι άνθρωποι, ΜΚΟ - δεν ξέρουμε τι, είναι θέμα έρευνας αυτήν τη στιγμή, έχουν βάλει το χέρι τους για να πείσουν αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν αυτήν την πορεία που έκαναν».

Απαντώντας επίσης στο tweet τ��υ Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Τόσκας τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα.

«Προφανώς είναι ψέματα αυτά που ισχυρίζεται η σκοπιανή πλευρά, η οποία θέλει να δείξει τον τελευταίο καιρό, ότι εμείς δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας και πως αυτό είναι το κράτος που υπερασπίζεται την Ευρώπη. Έχουμε τονίσει ότι δεν θα γίνουμε η “μαύρη τρύπα” της Ευρώπης», είπε.

Παραδέχθηκε τέλος πως η κατάσταση στη χώρα εξαιτίας του προσφυγικού είναι αρκετά δύσκολη, προσθέτοντας πως φτιάχνονται συνεχώς δομές φιλοξενίας, όμως μεγάλος αριθμός προσφύγων βλέπει τη σωτηρία μόνο στο δρόμο προς το Βορρά.