Να ηρεμήσουν «διαφορετικά θα τους διαγράψω» κάλεσε ο Βασίλης Λεβέντης τους πολιτευτές της Ένωσης Κεντρώων που τον απειλούν με εξώδικο εάν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του για εναλλαγή των βουλευτών του κόμματος ανά εξάμηνο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε τους υποψήφιους βουλευτές ως «αρπακτικά» και τους κάλεσε να κάνουν ό,τι θέλουν.

«Οι νυν βουλευτές έχουν μάθει το κοινοβουλευτικό έργο. Αν έρθουν άλλοι, μέχρι να το μάθουν θα θέλουν άλλον έναν χρόνο. Το ομολογώ ήταν λάθος σκέψη» τόνισε ο κ. Λεβέντης.

«Δεν το είχα υποσχεθεί στην κοινωνία και το λαό, αν ήταν έτσι θα το έκανα. Το είχα υποσχεθεί εσωτερικά στο κόμμα κάτω από προεκλογικές συνθήκες. Το έκανα γιατί αγαπούσαμε εξίσου όλους τους υποψηφίους. Όταν όμως είδα ότι αυτό θα έβλαπτε το κόμμα, αποφάσισα να μην εφαρμόσω την υπόσχεσή μου» πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείνοντας κάλεσε τους υποψήφιους βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων να δώσουν αγώνες για να εκλεγούν στις επόμενες εκλογές και υπογράμμισε πως «εάν θέλουν βουλευτιλίκια χωρίς αγώνα, η Ένωση Κεντρώων δεν προσφέρεται».