Εκτάκτως στην Ειδομένη μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον Σκάι, ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται εκεί εντός των επομένων ωρών καθώς «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και προσθέτει ένταση στην περιοχή». Λίγη ώρα μετά, η ΝΔ εξέδωσε δελτίο Τύπου, τονίζοντας πως «υπό το φως των τελευταίων σοβαρών εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται εκτάκτως εντός των επόμενων ωρών την Ειδομένη».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι «είναι πολύ ανησυχητικά τα πράγματα» και εξέφρασε το φόβο ότι κινδυνεύουμε με διπλωματική κρίση και με το άνοιγμα ενός τρίτου μετώπου «τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το προσφυγικό έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις».

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «γριφώδη» τη δήλωση του Γιώργου Κυρίτση για το προσφυγικό ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους, ακατάλληλους και ανίκανους να δώσουν λύση ανθρώπους» αλλά και για «απουσία κράτους».

«Έχουμε μειωμένη ή καθόλου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τη δυνατότητα της να κάνει λεπτούς χειρισμούς» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ειδομένη θα βρεθεί σήμερα και ο ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος.