​Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πρωτομαγιά και το Ελληνικό Πάσχα εξέφρασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση σε δόσεις, αλλά όπως είπε, «η αξιολόγηση είναι μία και απαιτεί συγκεκριμένες δράσεις», ενώ επεσήμανε ότι «το θέμα το χρέους δεν το άνοιξε καθόλου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά η κυβέρνηση το έβαλε στο τραπέζι από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στις Βρυξέλλες».

«Έχει γίνει κατανοητό κυρίως από τους... ευρωπαϊκούς Θεσμούς- ότι δεν μπορείς να συζητάς αιωνίως το ασφαλιστικό, το φορολογικό ή το δημοσιονομικό κενό. Να ζεις, δηλαδή συνεχώς με μια ανοιχτή πληγή. Αυτό θα λήξει και δεν φοβάμαι εμπλοκή», πρόσθεσε.

Για το προσφυγικό, ο υπουργός σημείωσε πως «δεν θα πρέπει να κερδίσουν οι νεκροθάφτες της Ευρώπης, όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί λαϊκιστές που θέλουν μια σκοτεινή ήπειρο με κλειστά σύνορα», υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα μόνη σε αυτό το πρόβλημα.

Ο κ.Φλαμπουράρης, αν και εξέφρασε την άποψη ότι στο προσφυγικό «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», παραδέχτηκε ότι έρχονται δύσκολες μέρες και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ��κληρές διπλωματικές μάχες.

Όπως εκτίμησε η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 55.000 χιλιάδες μετανάστες, υπενθυμίζοντας πάντως ότι η κυβέρνηση επιμένει στην άμεση επανεγκατάσταση και την ανθρωπιστική υποδοχή απευθείας από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η πολιτισμένη Ευρώπη δεν πρέπει να σηκώνει φράχτες σε ανθρώπους εξαθλιωμένους και σε μικρά παιδιά» τόνισε.

Δείτε επίσης:

Με ένα νόμο και ένα άρθρο (δεν καταργείται το μνημόνιο) αλλά θα ψηφιστούν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ