Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου που φιλοξενεί σήμερα 260 άτομα, συνομίλησε με πρόσφυγες, γιατρούς και εθελοντές και σε δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης.
«Το πρόβλημα κάθε μέρα διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χρειάζεται επιτέλους από την κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας», ανέφερε τονίζοντας ότι «δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες και καθυστερήσεις».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε επίσης ότι η Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού δεν μπορεί από μόνη της να σηκώσει αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια και έδωσε συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη και το επιτελείο του γιατί, όπως ανέφερε, πολύ σύντομα ετοίμασαν με δική τους πρωτοβουλία αυτή τη δομή φιλοξενίας.
«Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ κα��ά ότι πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης και τόνισε ότι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι η τοπική κοινωνία κάνοντας λόγο για πραγματικό κύμα ανθρωπιάς.
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στα νοσοκομεία αλλά και στον κρατικό μηχανισμό γενικότερα
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Λαμίας και με αφορμή το ότι δεν έχει οριστεί ακόμα ��δώ και ένα χρόνο διοικητής δήλωσε:
«Δεν είναι εύκολο για κάποιον ο οποίος είναι γιατρός να εκτελεί χρέη διοικητή. Εσείς επιτελείτε το καθήκον σας στον καλύτερο δυνατό βαθμό αλλά έχετε τους περιορισμούς από τ�� νομοθεσία τους οποίους και εσείς αναφέρατε».
Άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
«Αντικαταστάθηκαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι κατά την άποψή μας δεν αξιολογήθηκαν σωστά και θέλω από εδώ να καταστήσω υπεύθυνη την κυβέρνηση να φροντίσει οι επόμενες επιλογές διοικητών των νοσοκομείων να γίνουν με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια» τόνισε και συμπλήρωσε:
«Έχουμε δει απίθανους ανθρώπους να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό και αντικειμενικό κριτήριο. Αλλά επειδή οι θέσεις των διοικητών νοσοκομείων είναι εξαιρετικά νευραλγικές, ελπίζω και εύχομαι και συμβουλεύω την κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασί�� να πρυτανεύσει η αξιοκρατία και η κοινή λογική».
Διαβάστε ακόμη: