​Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δεσμεύτηκε προ ημερών ότι το Πάσχα θα έρθει μαζί με την Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά απ'ότι φαίνεται από τις προθέσεις του κουαρτέτου για περικοπές και φόρους θα προηγηθεί ένας... Γολγοθάς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείουν η τρόικα να φύγει μέσα στην εβδομάδα, αλλά να χρειαστεί να ξανάρθει για τρίτη φορά,μετά το καθολικό Πάσχα, ώστε να κλείσει οριστικά το πακέτο της πρώτης αξιολόγησης στα μέσα Απριλίου.

Όπως γράφει η Κάτια Μακρή στην εφημερίδα «Αγορά», αν ακολουθηθεί αυτή η χρονοβόρα οδός, η ψηφοφορία των μέτρων στην Βουλή θα γίνει με τη συνοπτική διαδικασία του κατεπείγοντος στις 20 Απριλίου, δηλαδή την παραμονή του επόμενου τακτικού Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Αν και στην κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη τίποτα καθαρό, καθώς προς το παρόν ανιχνεύουν τις διαθέσεις των δανειστών, αυτό που είναι σαφές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι πως θέλουν να περάσουν όλα... τα μέτρα σε ένα πολυνομοσχέδιο και μια ψηφοφορία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως η αξιολόγηση δεν θα γίνει σε δόσεις, αλλά θα ολοκληρωθεί μια και έξω, ενώ πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην δύσκολη ψηφοφορία της 20ης Απριλίου, καθώς κανείς δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και να χρεωθεί την πτώση της.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι στο κείμενο της συμφωνίας (της πρώτης αξιολόγησης) να υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά ότι προχωρά η ταυτόχρονη συζήτηση για το χρέος, που θα είναι και το ισχυρό «δόλωμα» για να περάσουν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το Ταμείο Περιουσίας και τα κόκκινα δάνεια.

Σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κυβέρνηση και κομισιόν εκτιμούν πως με αμοιβαίες υποχωρήσεις, θα γεφυρωθούν οι όποιες διαφωνίες με το ΔΝΤ και θα κλείσει και αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης.

Επειδή όμως η θεωρία από την πράξη απέχουν πάντα πολύ, ο χρόνος θα δείξει αν θα βγουν τα σχέδια του Μαξίμου ή αν πάλι οι εκπρόσωποι των δανειστών αλλάξουν τα πλάνα της κυβέρνησης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την προεκλογική δέσμευση του κυρίου Τσίπρα πως με ένα νόμο και ένα άρθρο θα καταργούσε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.....

Που βρισκόμαστε τώρα;

Συντάξεις: Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Stαr με την Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, η κυβέρνηση θα δώσει πολύ γενναίες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις για να κρατήσει την «κόκκινη γραμμή» ότι δεν θα κοπούν… πολύ οι κύριες συντάξεις.


Φορολογικό: Μέχρι τώρα διαφαίνεται ότι θα υπάρχει μεγάλη φορολογία για εισοδήματα άνω των 800 ευρώ.

ΑΓΡΟΤΕΣ: Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον αγροτικό κόσμο, είναι αυτή την ώρα στον αέρα. Οι δανειστές δεν δέχονται τίποτα και ζητούν να ισχύσει το ίδιο καθεστώς για όλους

Κόκκινα Δάνεια: Και εδώ είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο Γιώργος Σταθάκης ζητάει χρόνο, αλλά οι δανειστές δεν τον δίνουν, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να υποστηρίζουν, ότι αν γίνουν αυτά που θέλει ο υπουργός Οικονομίας, τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα, δηλαδή νέα ανακεφαλαιοποίηση, που είναι δύσκολο να γίνει.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΛΟΥΚΕΤA στο Δημόσιο και απελευθέρωση των απολύσεων ζητά το ΔΝΤ ως αντάλλαγμα για το χρέος

Τσακαλώτος… σε απόγνωση! Τι του ζήτησαν οι δανειστές για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό