​Σημαντικά ευρήματα προκύπτουν από την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία «Palmos Analysis» για την Εφημερίδα των Συντακτών, σχετικά με θέματα της επικαιρότητας, όπως οι τηλεοπτικές άδειες, το ασφαλιστικό και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις ευθύνονται για τις αυξημένες προσφυγικές ροές. Το 19% των ερωτηθέντων εντοπίζει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση. Επίσης, το 61% των Ελλήνων συμφωνεί με την επίκληση του βέτο από την ελληνική κυβέρνηση.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, το 59% των Ελλήνων βλέπει θετικά την ρήτρα ανάπτυξης για τις συντάξεις. Παράλληλα, έξι στους δέκα Έλληνες επιθυμούν τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης. Μόνο το 31% θέλει να αναπτυχθεί ο 3ος πυλώνας (ιδιωτική ασφάλιση), ενώ το 61% θεωρεί σωστή την πρόταση της κυβέρνησης να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλιστικές εισφορές, ανάλογα με το εισόδημα τους και όχι με τον χρόνο ασφάλισης.

Επίσης, το 71% των Ελλήνων πιστεύει ότι η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να προστατεύσει τις συντάξεις. Μόνο το 17% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Για την αδειοδότηση των καναλιών, το 79% των Ελλήνων πιστεύει ότι το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών την τελευταία 25ετία δεν είναι διαφανές και δεν αποκλείει φαινόμενα διαπλοκής. Περίπου επτά στους δέκα Έλληνες κρίνουν αρνητικά τη συμβολή των καναλιών στην αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού, ενώ το 64% εκτιμά ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης στο πλαίσιο της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου πρέπει να είναι η πάταξη των φαινομένων διαπλοκής. Το 29% θεωρεί προτεραιότητα να μην κλείσει κανένα από τα υπάρχοντα κανάλια, με την πλειοψηφ��α να βλέπει θετικά την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αδειοδότηση μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Σχετικά με την λίστα Μπόργιανς, το 65% των Ελλήνων θεωρεί πως η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες ��ια καταλόγους ονομάτων που σχετίζονται με τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή.

Τέλος για το κύκλωμα των εκβιαστών, το 84% των Ελλήνων ζητά αυστηρότερο έλεγχο στην κρατική διαφήμιση, ενώ το 38% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα φαινόμενα κακοδιαχείρησης της κρατικής διαφήμισης αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.