«Στην κρίσιμη σύνοδο στις 17 Μαρτίου θα φανεί εάν η Ευρώπη θα υπάρχει ή θα γκρεμιστεί», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Άρτα, όπου συμμετείχε στον εορτασμό της πολιούχου της πόλης, Αγίας Θεοδώρας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέκρινε τη συμπεριφορά ορισμένων εταίρων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, αναφερόμενος προφανώς, χωρίς να τις κατανομάσει, στις χώρες του Βίζεγκραντ, επισημαίνοντας ότι «Ευρώπη χωρίς ανθρωπισμό δεν μπορεί να υπάρξει», ενώ επαίνεσε τη συμπεριφορά και τις αρετές των Ελλήνων απέναντι στο ζήτημα.
Ο κ. Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή της ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Αρταίων, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ζωής και της κοινωνικής δράσης της Αγίας Θεοδώρας, συζύγου του δεσπότη της Ηπείρου, Μιχαήλ Β' Κομνηνού, καθώς και στην ιστορία του τόπου με πρωταγωνιστές τους κατοίκους του και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του επιτραπεί «με όλον τον κίνδυνο της αυθαιρεσίας της υποκειμενικότητας» να αντλήσει «δύο άκρως επίκαιρα διδάγματα» για το δικό του μήνυμα.