«Αν στο πολιτικό λεξικό της χώρας έπρεπε να βάλουμε κάτω από τη λέξη σκάνδαλο μερικά παραδείγματα, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι από τις πιο χαρακτηριστικές για το τι σημαίνει σπατάλη για το Δημόσιο».

Με αυτή την πρόταση ξεκίνησε την απάντησή του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στην ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου για το ενοίκιο που καταβάλλει το Δημόσιο στο κτίριο «Κεράνης» αν και είναι κλειστό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων συμφερόντων» επί σειρά ετών και ξεσπάθωσε κατά των ενοικίων που συνολικά πληρώνει το Δημόσιο, αν και έχει δικά του κτίρια για να στεγάσει τις υπηρεσίες του. Μάλιστα, αποκάλυψε πως το 2014 το Δημόσιο ξόδεψε 24 εκ. ευρώ για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του.

Ειδικά για το κτίριο «Κεράνης», σημείωσε ότι έχει εμβαδόν 40.000 τ.μ., 650 θέσεις στάθμευσης και πως μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.400 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το Δημόσιο πληρώνει μηνιαίως ενοίκιο 221.000 ευρώ (δηλαδή 2.650.000 ευρώ ετησίως) «για να είναι το κτίριο κλειστό»! Μάλιστα, υπογράμμισε πως την ίδια ώρα το Δημόσιο επιβαρύνεται και με έξοδα όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φύλαξης, κλπ.

Κάνοντας λόγο για «θλιβερή κατάσταση», ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν τη μετακίνηση δημοσίων υπηρεσιών στο συγκεκριμένο κτίριο μιλώντας «για αμίαντους, για προβλήματα στατικότητας, για προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας… μόνο ότι έχει ��ξωγήινους δεν είπαν»! Ο ίδιος κατέθεσε όμως έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που τεκμηριώνει ότι το κτίριο είναι κατάλληλο και διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες για πολεοδομικά θέματα (στατικής επάρκειας, φωτισμού, κλπ).

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως θα ζητήσει να μεταφερθεί το δικό του γραφείο ως πρώτο γραφείο εκεί «με τη συμβολική έννοια ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τον χώρο» ενώ άφησε αιχμές για την άρνηση υπαλλήλων του υπουργείου να μεταφερθούν στο εν λόγω κτίριο: «Υπάρχει ένας ρατσισμός που λέει ότι πρέπει να είμαστε όλοι πέριξ της Πλατείας Συντάγματος. Να είναι κοντά το Κολωνάκι και τα μαγαζιά και όχι στο Ρέντη -γιατί ακούω και τέτοιες ρατσισμούς- που δεν έχει καμία γκλαμουριά».