Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα κάνει σοβαρή δουλειά και με γοργούς ρυθμούς παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον Επίτροπο της ΕΕ Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος είναι αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πολιτεία, το ελληνικό κράτος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχει καταφέρει να αυξήσει τις δυνατότητες διαμονής και φιλοξενίας. Χτίζουμε περίπου 10.000 θέσεις την εβδομάδα και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το καταφέρει καμία ΜΚΟ, όσο σημαντική κι αν είναι η συνεισφορ�� της» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θα πρέπει το επόμενο διάστημα, αυτή η σοβαρή δουλειά που κάνει ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα να τύχει της ευρύτατης και ουσιαστικής υποστήριξης και από την Κομισιόν αλλά και από κάθε κράτος ξεχωριστά που θέλει να συνδράμει, είτε σε υλικοτεχνική βοήθεια, είτε σε προσωπικό» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «η ανθρωπιστική κρίση που έχουμε αυτήν τη στιγμή στην Ειδομένη δεν είναι ελληνική υπόθεση, είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε από κοινού».