Στην «ωμή» παραδοχή ότι τα Σκόπια φιλοδοξούν μέσω του κλεισίματος των συνόρων με την Ελλάδα και της διακοπής του δρομολογίου των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες και μετανάστες, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ζόραν Γιόλεφσκι, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σλοβενία!
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ απορρίφθηκε ύστερα από το «βέτο» της τότε ελληνικής κυβέρνησης (με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή) το 2008, στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στο Βουκουρέστι, λόγω της επιμονής τους στην ονομασία του κράτους σαν «Μακεδονία» και στον σφετερισμό ιστορικών συμβόλων.
Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το αν πιστεύει ότι η στάση της FYROM στην προσφυγική κρίση ενδέχεται να αυξήσει τις πιθανότητές της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Γιόλεφσκι δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι «θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ». Μάλιστα, παρά την κριτική από όλη την υφήλιο για την δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, υποστήριξε: «Δείξαμε ότι είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας»!
Ο υπουργός Άμυνας της FYROM δήλωσε ακόμα ότι η κατάσταση θα γίνει πιο σταθερή στα Βαλκάνια, όταν περισσότερες χώρες της περιοχής ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία, υπενθυμίζοντας ότι το Μαυροβούνιο προσκλήθηκε τον Δεκέμβριο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ότι η Βοσνία ευελπι��τεί επίσης στην ένταξή της.
Ο Γιόλεφσκι υποστήριξε ότι τα σύνορα της FYROM με την Ελλάδα δεν είναι εντελώς κλειστά για τους μετανάστες, παρότι οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή (και ελληνικά) ΜΜΕ τον διαψεύδουν, καθώς προσεγγίζουν πλέον τον αριθμό των 15.000 οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα και η ροή γίνεται με το «σταγονόμετρο», όταν δεν έχει διακοπεί εντελώς, ως συνήθως. Ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας ανέφερε και ότι η χώρα του συντονίζει τις ενέργειές της με τη Σερβία, την Κροατία, τη Σλοβενία και την Αυστρία και ότι θα συνεχίσει να εμποδίζει, με τη βοήθεια του στρατού, τους παράτυπους μετανάστες να διασχίζουν τα σύνορά της.