«Έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό, κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση «που έχει καταντήσει ουραγός της Ευρώπης σε ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο και που μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter».

Μιλώντας στο Φόρουμ για την κοινωνική ασφάλιση, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «κάθε μέρα που περνά, η αξιοπιστία της κυ��έρνησης και ο δήθεν ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στη λάσπη της Ειδομένης».

_DIM2471.jpg
Ο ίδιος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόπειρα διχασμού των Ελλήνων που αναπτύσσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και διαβεβαίωσε: «Όλοι μαζί μπορούμε να διαλύσουμε το αίσθημα εθνικής αποτυχίας, απομονωτισμού και διχασμού που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με τις ανεύθυνες επιλογές και τα τεχνητά διχαστικά διλήμματα».

_DIM2556.jpg
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, αναφέρθηκε ειδικότερα στη δημιουργία μιας «πλειοψηφικής συμμαχίας για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας» και ζήτησε τη συμμετοχή κάθε πολίτη, υπογραμμίζοντας: «Δημιουργούμε μια μεγάλη πλειοψηφική, κοινωνική, πολιτική συμμαχία για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η πατρίδα μας. Μεταρρυθμίσεις που για να γίνου��, θέλουν ενεργούς πολίτες, θέλουν τη συμμετοχή της κοινωνίας. Σε αυτήν την ισχυρή συμμαχία για τις μεταρρυθμίσεις, σας ζητώ να συμμετέχετε, να συμβάλετε, θετικά και δημιουργικά ο καθένας και η καθεμία».

Τέλος, όσον αφορά το μέτωπο της αξιολόγησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για θέατρο της «δήθεν διαπραγμάτευσης» που συνεχίζεται και χαρακτήρισε «έκτρωμα» τις προτάσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.