​Συστάσεις προς τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες στο ελληνικό πρόγραμμα έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Γκουρία δήλωσε πως είναι ευτυχής που ο ΟΟΣΑ μπορεί να στηρίξει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, επεσήμανε όμως ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες που η ελληνική κυβέρνηση τις διαχειρίζεται αποτελεσματικά.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια οδό σύγκλισης. Από τη μια πλευρά βρίσκονται τα οικονομικά ζητή��ατα, όμως στο κέντρο πρέπει να μπουν και οι κοινωνικές διαστάσεις και πρέπει και αυτές να συμπεριληφθούν στην ανάπτυξη», είπε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Σημείωσε ακόμα ότι το επόμενο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να περιλαμβάνει τη συμμετοχική κοινωνική ανάπτυξη και πρόσθεσε πως στο κέντρο της οικονομικής ανάπτυξης, πρέπει να υπάρξει η κοινωνική ανάπτυξη.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα έχει και οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε πως η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ είναι πάρα πολύ καλή και πρόσθεσε πως μετά από όλα αυτά τα χρόνια ύφεσης είναι σημαντικό να υπάρξει ανάκαμψη και να βρεθεί ο τρόπος που αυτή θα περιλαμβάνει όλες τις διαστάσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ώστε να μπορέσουμε πρώτα από όλα να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και δεύτερον να επιχειρήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της νέας κατάστασης, της ανόδου της οικονομίας, της ανάκαμψης, της ανάπτυξης», είπε και πρόσθεσε:

«Έχουμε την οικονομική κρίση που τείνει να τελειώσει και έχουμε και την προσφυγική κρίση. Ελπίζω οι προκλήσεις αυτές να λυθούν με τον καλύτερο τρόπο».