​Για αύξηση της ροής των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία τις τελευταίες τρεις μέρες έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Τις προηγούμενες μέρες είχαμε μια σαφή μείωση, όμως το τελευταίο τριήμερο δεν επιβεβαιώνεται αυτή η τάση. Και ο αριθμός των προσφύγων που είναι στα νησιά έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που είναι στο λιμάνι», είπε.

Όσον αφορά στο πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά ο κ. Δρίτσας είπε ότι ο αριθμός υπολογίζεται στις 4.000 και τόνισε πως καθημερινά καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες και οργανώνεται η μετακίνησή τους προς τα κέντρα φιλοξενίας που ετοιμάζονται.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξήγησε πως η νατοϊκή επιχείρηση ξεκίνησε τη Δευτέρα και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εμπλοκή του Λιμενικού.

Τέλος, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στα κυκλώματα εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών που πωλούν εισιτήρια μεταφοράς προς την Ειδομένη, τονίζοντας ότι ήδη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να εξαλειφθεί το φαινόμενο.