Το… μεσαίο δάχτυλο του Γιάννη Βαρουφάκη που πριν ένα χρόνο είχε προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση, άρεσε τόσο πολύ στους Γερμανούς που το βράβευσαν!

mesaio.jpg

Η ιστορία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015, όταν ένα βίντεο που έδειχνε τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς, έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Αν και τότε ο κύριος Βαρουφάκης διέψευδε ότι έκανε άσεμνες χειρονομίες, λέγοντας ότι το ΒΙΝΤΕΟ είναι ψεύτικο, πολλά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει θέμα μοντάζ.

Ακολούθησαν άπειρες συζητήσεις για τα.... δάχτυλα του τότε υπουργού Οικονομικών, ενώ κάποιοι εμπνεύστηκαν από το θέμα για γελοιογραφίες και σατιρικά βίντεο.

Μετά από την πρώτη προβολή του βίντεο, το γερμανικό ZDF ανακοίνωσε ότι ο παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής Γιαν Μπόχμερμαν είχε «πειράξει» το βίντεο, το οποίο είχε ήδη γίνει viral. Ο Γερμανός υποστήριξε ότι παραποίησε το βίντεο που ήταν από ομιλία που είχ�� κάνει το 2013 ο κ.Βαρουφάκης στην Κροατία. Και έδειξε, σε νέα εκπομπή του, πώς το έκανε. Όμως, στην πραγματικότητα δεν το είχε «πειράξει», όπως, ανακοίνωσε αργότερα το κανάλι, επισημαίνοντας ότι με όλο αυτό ο Μπόχμερμαν ήθελε απλά να δείξει πόσο εύκολο είναι να παραποιηθεί ένα υλικό και να ξεγελαστούν τα ΜΜΕ.

Το... δάχτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη ωστόσο ξεχώρισε τόσο πολύ για τους Γερμανούς, που χάρισαν στον πρώην υπουργό και μια θέση στο αφιέρωμα με τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2015 της εφημερίδας Bild.

Ένα χρόνο μετά τον σάλο, το... μεσαίο δάχτυλο του πρώην υπουργού έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, καθώς το σατιρικό βίντ��ο του Γιαν Μπόχμερμαν απέσπασε το γερμανικό τηλεοπτικό βραβείο Grimme, στην κατηγορία «διασκέδαση».