​«Οι θεσμοί οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και εκείνοι πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους, και ιδίως να αντιληφθούν ότι πρέπει να διορθωθούν λάθη του προγράμματος, που δεν οφείλονται, ούτε στον ελληνικό λαό, ούτε, βεβαίως, στην επιχειρηματική κοινότητα. Είναι λάθη δικά τους». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, την Τετάρτη, με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

16368832.jpg

Σ��μφωνα με τον κ.Παυλόπουλο, «μόνο με τη διόρθωση αυτών των λαθών- και την τήρηση, βέβαια, των δικών μας υποχρεώσεων- η ελληνική οικονομία θα αποκτήσει τη σταθερότητα εκείνη και την αναπτυξιακή προοπτική που επιβάλλεται, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία». Ο ίδιος επεσήμανε ότι «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας».

16368831.jpg

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι «σήμερα η χώρα βρίσκεται και πάλι στο "μάτι του Κυκλώνα"», καλώντας τους Θεσμούς να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κ.Μίχαλος χαρακτήρισε "εξαιρετικά χρήσιμο" το γεγονός ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή, στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας βρίσκεται ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος μπορεί να ασκήσει την επιρροή του- στο πλαίσιο των αρμοδιο��ήτων του- εντός και εκτός Ελλάδας.

Αναφερόμενος στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο χαρακτήρισε «μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης», ο κ.Μίχαλος τόνισε ότι «έχει τραβήξει τα πάνδεινα τα τελευταία έξι χρόνια» και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της οικονομικής πολιτικής που ασκείται, για να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατό στο μονοπάτι της ανάπτυξης.