Ενημέρωση και αποτίμηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία έγινε στη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επισημάνθηκε ότι η επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αποτελεί σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα παράνομης διακίνησης.

«Η συμφωνία αυτή, που δεν επιτεύχθηκε μέχρι τώρα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, επιτυγχάνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» επισημαίνουν οι πηγές του Μαξίμου.

Σύμφωνα μ�� τις ίδιες πηγές, αποδεικνύεται ότι η τολμηρή και εξωστρεφής εξωτερική πολιτική φέρνει απτά αποτελέσματα. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ζητήθηκε ευθέως ο τερματισμός των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων και η άρση του casus belli.

«Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι εργάζεται μεθοδικά ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Μαρτίου» διαμηνύουν οι κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για το προσφυγικό, καθώς και ενημέρωση για την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.