Σαν δύο… παλιόφιλοι έμοιαζαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης του πρώτου στη Σμύρνη.

Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας ��δειχναν την οικειότητα που υπάρχει μεταξύ τους (αν και ο κ. Τσίπρας κατά κάποιους ίσως και να το παράκανε με τα συνεχή «Αχμέτ»), ενώ ήταν όλο εκπλήξεις!

ta2 (1).jpeg
Η αρχή έγινε με τα τριαντάφυλλα που μοίρασαν στις γυναίκες με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, ενώ το εύθυμο κλίμα μεταφέρθηκε και στο γεύμα προς τιμήν της ελληνικής αποστολής, όπου ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε και μία έκπληξη: ορχήστρα με μπουζούκι!

Μάλιστα, δεν δίστασε να αφιερώσει ένα ελληνικό τραγούδι που ερμήνευσε ο Τούρκος τραγουδιστής που μιλούσε άψογα ελληνικά, το «Μες στου Βοσπόρου τα στενά». Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, όταν ο τραγουδιστής έφτασε στο «εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως κι δυο μας αχ και βαχ» έπεσε χειροκρότημα, γέλιο, αλλά και αναστεναγμός.

ts1 (1).jpeg
Η συνέχεια δόθηκε το βράδυ μετά τη συνέντευξη Τύπου όπου οι δύο πρωθυπουργοί πήγαν βόλτα στην Σμύρνη. Αφού περπάτησαν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ο Νταβούτογλου ��κανε μια στάση και αγόρασε μερικά κουλούρια, ένα εκ των οποίων προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός -φυσικά- το δοκίμασε και είπε τα καλύτερα για το... σιμίτι (όπως λέγεται στα τούρκικα το κουλούρι)!