​«Το ΝΑΤΟ εξαίρεσε από τις επιχειρήσεις του το Καστελόριζο μετά από αίτημα των Τούρκων, το οποίο η Συμμαχία έκανε σιωπηλά αποδεκτό και έτσι οι επιχειρήσεις θα γίνονται μέχρι τη Ρόδο». Αυτό κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση και στη διαπραγμάτευση, που έκαναν το υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας στο ΝΑΤΟ.

Καμμένος: Στη διάθεση των κομμάτων για αξιόπιστη ενημέρωση

Οι καταγγελίες της Μπακογιάννη προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατηγόρησε την συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ για «παραπληροφόρηση».

Σύμφωνα με τον Καμμένο, η απόφαση του ΝΑΤΟ ξεκαθαρίζει ότι συμπεριλαμβάνεται και το Καστελόριζο στην επιχείρηση της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο.

Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε τη σταθερή βούλησή του για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση όλων των κομμάτων της Βουλής «που είναι ��ροτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα».

Δεν αποκλείει εκλογές και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση η Μπακογιάννη

Αναφερόμενη στην συνάντηση των 28 ηγετών στις Βρυξέλλες η Μπακογιάννη, υποστήριξε ότι η χθεσινή συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής δεν ήταν αρνητική για την Ελλάδα, καθώς δόθηκε ανάσα λίγων μερών, ώστε η Άνγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε επαφές για να υπάρξει μια συμφωνία ισορροπημένη για την Ελλάδα.

Τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή Πολιτική, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα πιο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με την Μπακογιάννη, οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να μετρηθούν και να επαναπατριστούν, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλειστό χώρο και κάλεσε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί ενόψει των κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που θέλει να ανοίξει η Τουρκία.

Μιλώντας για το Κυπριακό, η ίδια δήλωσε ότι υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες, ενώ εκτίμησε πως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία δεν θα θέλει να κρατά 40.000 στρατιώτες στην Κύπρο.

Η Μπακογιάννη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, αφού θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, τονίζοντας πάντως ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για κάλπες, όποτε και αν στηθούν.

Μιλώντας για τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως είναι αδιανόητο οι αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών να πηγαίνουν σε έναν υπουργό, ενώ αναφερόμενη στην κόντρα Ψυχάρη-Τσίπρα υποστήριξε ότι δεν είναι κακό ένας πολιτικός να βλέπει έναν εκδότη, αρκεί όπως είπε, αυτό να γίνεται φανερά.