​Τη χρησιμοποίηση των παιδικών κατασκηνώσεων που ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας για την φιλοξενία προσφύγων εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Έχουμε 30 κατασκηνώσεις στο υπουργείο που μπορούμε να τις διαθέσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα φιλοξενηθούν εκεί τα παιδιά», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι για όλα χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος, καθώς ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

«Μέχρι να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση θα έχουμε βρει άλλους χώρους. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί η προσπάθεια είναι γιγαντιαία σε έναν μηχανισμό που δεν είχε ποτέ προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο», συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ αναφερόμενος στην επιστολή προς της Τράπεζες για τη διάθεση και των δ��κών τους υποδομών, είπα πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «γίνεται προσπάθεια σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν προς τα κάτω».

«Όπου και να τους πάμε όμως, όλοι έχουν στο μυαλό τους στα σύνορα, πάντα έχουν την ελπίδα να φύγουν, να βρεθούν στα σύνορα και να έχουν μια ευκαιρία να περάσουν», πρόσθεσε.

Ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε επίσης και στην επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα έχει κλείσει πριν από το Πάσχα, θα επαληθευτεί.

«Η Ιθάκη της ελληνικής οικονομίας είναι η ρύθμιση του χρέους. Η επόμενη ημέρα από μια τέτοια εξέλιξη, θα είναι μια αισιόδοξη ημέρα», είπε.

Τέλος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του τους δικηγόρους και τα κιλά, ο Π. Κουρουμπλής είπε πως ο Γερμανός δημοσιογράφος τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν συμπεριέλαβε ολόκληρη την αποστροφή του.