​Ένταση επικράτησε το βράδυ της Κυριακής στο Ρέθυμνο, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την είσοδο του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου, εισέβαλαν στην αίθουσα και αποδοκίμασαν τρεις υπουργούς. Μάλιστα ένας θερμόαιμος αγρότης θέλησε να εισβάλει με το αγροτικό του ωστόσο αντιμετωπίσθηκε από τους ψυχραιμότερους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες τα έβαλαν με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαριστή, οι οποίοι παρουσίαζαν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

«Θα πάρουμε την περιοχή μας πίσω. Δεν σας την χαρίζουμε, θα πιάσουμε και τα ντουφέκια και όλα, καταλάβατε;» έλεγε κάποιος από το εξαγριωμένο πλήθος, ενώ πολλοί φώναζαν τους υπουργούς «πρόδοτες».

Για περισσότερο από μισή ώρα, οι τρεις υπουργοί αποκλείσθηκαν και περίμεναν μέσα στα αυτοκίνητα τους, ώσπου η αστυνομία άνοιξε τελικά έναν διάδρομο, συγκρατώντας τους αγανακτισμένους αγρότες.

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα Αμπελουργοί του Ηρακλείου συναντήθηκαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, και του εξέθεσαν τα προβ��ήματα τους.

BINTEO STAR