Νέο προσχέδιο συμφωνίας φέρεται να έχει κατατεθεί στη σύνοδο κορυφής μεταξύ ΕΕ και Αγκυρας, με την έγκριση αυτή τη φορά της Γερμανίας (σε αντίθεση με το προηγούμενο), για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το προσχέδιο αναφέρεται σε όλες τις δράσεις που οφείλουν να λάβουν και οι δύο πλευρές, με στόχο να τερματισθεί η προσφυγική κρίση.
Σε αυτές περιλαμβάνεται η επιστροφή στην Τουρκία όλων των παράτυπων μεταναστών από τα ελληνικά νησιά, όπως και των Σύρων.
Μάλιστα θα γίνεται ανταλλαγή προσφύγων με μετανάστες, καθώς η ΕΕ θα δέχεται απευθείας από την Τουρκία έναν Σύρο πρόσφυγα για κάθε έναν παράτυπο μετανάστη που θα επιστρέφεται σε αυτήν από τα ελληνικά νησιά!
Η Άγκυρα θα καταφέρει επίσης να λάβει την επιπλέον βοήθεια 3 δισ. ευρώ που ζητούσε μέχρι το τέλος του 2018, το οποίο είναι διπλάσιο της αρχικής,
Η ΕΕ δέχεται επίσης να διευκολυνθεί η διαδικασία βίζα για τους Τούρκους που θέλουν να επισκεφθούν τη ζώνη Σένγκεν, έως τα τέλη Ιουνίου.
draft_eu1.jpg

draft_eu2.jpg

Διαβάστε επίσης: