Την ώρα που ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε μία κρισιμότατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, από την οποία θα κριθεί ουσιαστικά αν θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα, με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες στην εύθραστη οικονομία και στην κοινωνική συνοχή της χώρας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που τον συνοδεύει, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον… αρχηγό της ΝΔ, στον αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη και στον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο Νίκ�� Δένδια!
Έγραψε αρχικά ο Ν. Παππάς:
«Δεν υπάρχει ακροδεξιός στη #nd , λένε... Αλλά ο @NikosDendias από βήματος Βουλής "δεν χαρίζει τον Μεταξά στην ΧΑ" ...» και ότι «ο @AdonisGeorgiadi ισχυρίζεται πως χειρότερος πρωθυπουργός μεταπολεμικά (και από Παπαδόπουλο) είναι ο Τσίπρας. Μπράβο @kmitsotakis !».
Στις αναρτήσεις Παππά απάντησε άμεσα ο Ν. Δένδιας, ο οποίος έγραψε:
��
«Άρα, εσείς που ήσασταν μαζί με τη Χρυσή Αυγή στις πλατείες και στο δημοψήφισμα, είστε καραμπινάτος ακροδεξιός!», για να συμπληρώσει: «Φαίνεται για μία ακόμη φορά ότι η ανοησία είναι προνόμιο των αν��στόρητων».
Ο υπουργός Επικρατείας ανταπάντησε, λίγο αργότερα: «@NikosDendias θα μπορούσατε απλώς να ανακαλέσετε τη δήλωση περί Μεταξά. Θα το κάνετε;».
twiiter Pappas Dendias conflict.png

Ο Ν. Δένδιας δεν το άφησε «να πέσει κάτω» και σχολίασε το νέ�� tweet Ν. Παππά:
«@nikospappas16 Είπα ότι η Χρυσή Αυγή είναι με τον Τσολάκογλου και δεν το ανακαλώ φυσικά. Αν διαφωνείτε είναι δικό σας πρόβλημα...».
Πολλές αντιδράσεις υπήρξαν πάντως από χρήστες του twitter ακριβώς για το timing που βρήκε ο Ν. Παππάς να επιτεθεί στη ΝΔ και μάλιστα για αμφιλεγόμενο θέμα (καθώς ο μεν Α. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι η αναφορά του εξυπακούεται ότι αφορούσε εκλεγμένους πρωθυπουργούς, ενώ ο Ν. Δένδιας δεν υπερασπίσθηκε γενικώς τον Μεταξά, αλλά είχε επικρίνει τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή ότι δεν μπορεί να επικαλ��ίται το «Όχι» του).
Χαρακτηριστική η ανάρτηση από χρήστη του twitter που έγραψε:
«Την ώρα π ο @PrimeministerGR διαπραγματεύεται τ μέλλον της χώρας ο @nikospappas16 επιτίθεται στον @NikosDendias. Ο τέλειος αντιπερισπασμός!».
Αντιδράσεις υπήρξαν και από πολλούς άλλους, με αποτέλεσμα να «ανάψει η μάχη» από τα τιτιβίσματα…