​Τεταμένο φαίνεται να είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, καθώς το Politico, όπως νωρίτερα και το ZDF, μεταδίδει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ σήμερα το πρωί ξεκαθάρισε τόσο στον Ζ. Κ. Γιούνκερ, όσο και στον Ντ. Τουσκ, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κείμενο συμπερασμάτων που να λέει ότι είναι κλειστός ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων.

Το Politico επικαλείται κοινοτικό αξιωματούχο, ο οποίος φέρεται να είπε πως η Α. Μέρκελ ξεκαθάρισε σε συνάντηση που είχε το πρωί με τους δύο άνδρες ότι θα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε τέτοια αναφορά, καθώς το κείμενο όπως ισχυρίστηκε, είναι επί της ουσίας λάθος, γιατί πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στη Γερμανία.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει, σύμφωνα με το περιοδικό, πως η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να δεχθεί η αρχή της πρότασης να αναφέρει πως «οι ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών στο δρόμο των Δυτικών Βαλκανίων φτάνουν στο τέλος τους», κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Προσερχόμενη μάλιστα στη Σύνοδο, η Α. Μέρκελ δήλωσε:

«Η σημερινή σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας είναι ένα βήμα μπροστά, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι δύσκολες. Θέλουμε μια βιώσιμη λύση, θέλουμε να καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση και αυτό σε κάθε περίπτωση απαιτεί τη συνεργασία της Τουρκίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τις Βρυξέλλες: Πως οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν τον Τσίπρα

ΑΥΤΟ είναι το κείμενο που θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης-Διαβάστε το στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ζητά ανταλλάγματα ο Νταβούτογλου: Να δούμε και το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ρούτε για κοινή προσέγγιση στις Βρυξέλλες

ΞΕΧΑΣΤΕ την Ευρώπη που ξέρατε! Ο Τουσκ το λέει καθαρά: «Θα κλείσουμε τη Βαλκανική Οδό»