​Δύσκολη μέρα αναμένεται να είναι η σημερινή για τον Α. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, οι 28 της ΕΕ έχουν ήδη αποφασίσει το πιο εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα και το προσφυγικό.

αρχείο λήψης.jpg
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, στα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται ότι τα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σε οριστικό κλείσιμο του περάσματος των Βαλκανίων και στην χορήγηση της μέγιστης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

«Η ροή των παράνομων μεταναστών κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος: αυτός ο δρόμος είναι οριστικά κλειστός. Αυτά περιλαμβάνονται στο σχέδιο συμπερασμάτων που θα υποβληθεί σήμερα Δευτέρα στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Σήμερα, οι αρχηγοί των κρατών - μελών στις Βρυξέλλες για να απαλύνουν το σοκ από το κλείσιμο ουσιαστικά των συνόρων θα αναφερθούν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και θα καλέσουν για μια μαζική απάντηση για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας και δεκάδες χιλιάδες των "απόκληρων" που φιλοξενεί», .

Μάλιστα η ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, μετέδωσε πως σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, υπολογίζεται πως περισσότερα από 100.000 άτομα θα φθάσουν μόνο την άνοιξη στην Ελλάδα, ενώ οι καθημερινές αφίξεις αγγίζουν τους 2.000 πρόσφυγες.