Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην ανέφερε το όνομα του προέδρου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη ούτε μία φορά, ωστόσο έδωσε την απάντηση του στο άρθρο του εκδότη που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Τι μου ζήτησε ο κ. Τσίπρας», κατά την συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για την «πλειοψηφία των ΜΜΕ της διαπλοκής» τα οποία «παίζουν αυτές τις μέρες για τρίτη συνεχόμενη φορά τα ρέστα τους», που «είχαν βάλει στόχο να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού, είχαν βάλει στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση στ��ς εκλογές του Σεπτεμβρίου, είτε με ήττα, είτε με σύμπραξη σε διάφορα σχήματα».

Και που αυτή τη φορά «έχουν βάλει στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες ανατροπής ενόψει της αξιολόγησης, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης, προκειμένου να γλιτώσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες και να συνεχίσουν να ελέγχουν την οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου».

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρουν είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «απέναντι στο πόλεμο που η κυβέρνηση υφίσταται από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ απαντά με τον δημοκρατικό διάλογο και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την κοινωνία».