​Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλου προκάλεσε δημοσίευμα του Βήματος για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η εφημερίδα, όπως σας ενημέρωσε παλαιότερα το star.gr, δημοσιεύει καταγγελίες της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που κατηγ��ρεί τον υπουργό ότι την εκβίαζε και την απειλούσε για την υπόθεση Βγενόπουλου. Η Εισαγγελέας είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο ενώ όπως εκείνη υποστηρίζει, ο κύριος Παπαγγελόπουλος την απειλούσε ώστε να επιστρέψει τη δικογραφία στην εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε με δήλωση του στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν παίζει τα ρέστα της».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε την άμεση διαβίβαση στη Βουλή της υπόθεσης των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, αλλά και τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να απαντήσει η κυβέρνηση στα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι οι αποκαλύψεις «επιβεβαιώνουν» πως η «ομάδα εξουσίας» υπό τον Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να «εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος και σύστημα απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», υπό το κάλυμμα της «μόνιμης δικαιολογίας περί διαπλοκής». «Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι το θέμα δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι γνωστό ότι και κ��τά το παρελθόν έβαζε το «δεξί» τότε χέρι του με παρόμοιο τρόπο. Σήμερα έχει ως φαίνεται αναλάβει την υλοποίηση της επικίνδυνης και καθεστωτικής αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαιοσύνη. Αυτό δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτό».

Για «συνεχείς, απροκάλυπτες και πρωτοφανείς προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο Το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του που έχει τίτλο «η θεσμική εκτροπή συνεχίζεται».

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι η «ωμή παρέμβαση» του κ. Παπαγγελόπουλου με «απειλές, πιέσεις και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές» δεν συνιστά μόνο «νομικό ατόπημα», αλλά «και επικίνδυνη θεσμική εκτροπή και δείχνει με κυνικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει καθεστωτική αντίληψη για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

«Κ. Τσίπρα, εσείς που μιλούσατε για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, εσείς που είχατε σημαία την αντικειμενικότητα και την δημοκρατία, έχετε στην κυβέρνησή σας Υφυπουργό ο οποίος παρεμβαίνει «ωμά» στην δικαιοσύνη; Αντί να ασχολείστε με την επίλυση των προβλημάτων της χώρας, «μεταγγίζετε» με δηλητήριο τις φλέβες του νόμου. Αν ισχύουν όσα ακούγονται, δεν θα «ξεπλύνει» την κυβέρνηση ούτε ο Δούναβης» αναφέρει από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος, εκφράζοντας θλίψη για τις απροκάλυπτες επεμβάσεις στην Δικαιοσύνη εις βάρος του.