​Στους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα.

Ο κ. Βίτσας, ο οποίος είναι και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου για τους πρόσφυγες, αναγνώρισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως εκτίμησε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα έχει βελτιωθεί.

Επίσης επιθεώρησε τους χώρους στον Ελληνικό και στον Ελαιώνα και ευχαρίσ��ησε του εθελοντές, τα στελέχη του Λιμενικού, της ΕΛΑΣ, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

«Είμαστε εδώ με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον κύριο Δρίτσα, για έναν επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης, ακριβώς γιατί προσπαθούμε όχι μόνο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, αλλά να βρούμε και τον πιο αξιοπρεπή τρόπο προώθησης και προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποσυμπιεστεί και το λιμάνι του Πειραιά και να υπάρχει συγκεκριμένος τόπος στον οποίο αυτοί οι άνθρωποι θα φιλοξενούνται προσωρινά. Κάνουμε και το ανθρωπιστικό μας καθήκον αλλά και το καθήκον που έχουμε απέναντι στη χώρα και απέναντι στην Ευρώπη», είπε ο κ. Βίτσας και κατέληξε:

«Υπάρχουν δυσκολίες. Θέλω να πω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι δύσκολη αλλά προς το τέλος της, νομίζω, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Θέλω να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που γίνονται από το Λιμενικό, την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Αττικής -όλη την Περιφέρεια και ειδικότερα την Περιφερειάρχη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά- αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται από τους εθελοντές και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Νομίζω ότι πρέπει να αρθούν όλες οι αμφιβολίες που έχουν κάποιοι άνθρωποι ή κάποιοι δήμαρχοι για το γεγονός ότι αυτές οι εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας θα είναι κατάλληλες, θα είναι αξιοπρεπείς - και είναι αξιοπρεπείς όπου έχουν στηθεί και νομίζω ότι θα πρέπει εκμεταλλευτούμε όλοι την ευαισθησία των Ελλήνων που σε όλες τις δυσκολίες δένονται και ενωμένοι τις αντιμετωπίζουν».