​Ο Νίκος Καρανίκας, ο φίλος του πρωθυπουργού, ο οποίος δηλώνει αδιόριστος εκπαιδευτικός – σερβιτόρος και θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη, ο άνθρωπος που διορίστηκε στη θέση ειδικού συμβούλου στο πρωθυπουργικό γραφείο με μισθό 2.000 ευρώ, είναι το πρόσωπο της εβδομάδας που πέρασε.

Το Πρώτο Θέμα τον εντόπισε και συνομίλησε μαζί του, δίνοντάς του λόγο για όσα του προσάπτουν, με τον ίδιο να επιδίδεται σε ένα show άνευ προηγουμένου, live από το Μαξίμου, παρά τις ρητές εντολές του πρωθυπουργού για σεμνότητα, ταπεινότητα και λίγα λόγια με τα ΜΜΕ.

«Αδίκως και ματαίως δύο μέρες τα ΜΜΕ ασχολούνται με μένα. Έχουμε το προσφυγικό, 10.000 ανήλικα προσφυγόπουλα, έχουμε σοβαρά προβλήματα για να δίνουμε ως τροφή εμένα. Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για κενό γεγονός με το οποίο προσπαθούν να θίξουν στο τέλος τον πρωθυπουργό για τις επιλογές που κάνει σχετικά με το ποιους θα έχει πολιτικούς συμβούλους και συνεργάτες», είπε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και όταν ερωτήθηκε για το αντικε��μενο της εργασίας του στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού απάντησε αφηρημένα:

«Αυτό είναι δική μας υπόθεση. Της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έβγαλε ένα ΦΕΚ. Περιοριστείτε στα γεγονότα τα πραγματικά, ας μην κάνουμε ιστορίες. Αυτό δεν είναι ούτε ευθύνη, ούτε ενδιαφέρον του υπόλοιπου κόσμου. Είναι κουτσομπολιό. Έχω έναν επικουρικό ρόλο δίπλα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση κι εσείς το μεγεθύνετε».

Το ύφος και ο τόνος της φωνής του όμως αλλάζει όταν ερωτάται αν τίθεται θέμα αξιοκρατίας και βιογραφικού, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα.

«Τι σημαίνει αξιοκρατία για μια πολιτική θέση; Εσείς ξέρετε ποια είναι τα προσόντα που χρειάζονται; Οι προηγούμενοι σύμβουλοι και βοηθοί των πρωθυπουργών είναι στους εισαγγελείς; Τι θεωρείται αξιοκρατία και ποια είναι τα τυπικά προσόντα; Το βιογραφικό μου δεν το παρουσίασε η Γενική Γραμματεία δημόσια. Αυτό το πράγμα που αποκαλείται βιογραφικό είναι ένα πασάλειμμα που θίγει ακόμα και τη δεοντολογία απέναντι στο τι σημαίνει δημοσιογραφική έρευνα. Ισχύουν πολλά από αυτά που λένε, ότι ήμουν σερβιτόρος και ανορθόγραφος. Θα μπορούσα όμως να σας πω ότι αν ήμουν δυσλεκτικός θα μου ζητούσατε συγγνώμη;», αναρωτιέται αλλά όταν ερωτάται αν είναι όντως δυσλεκτικός δεν απαντά καθόλου και αντίθετα λέει:

«Συνεχίζω. Και σαφώς μου αρέσει η Ελένη Μενεγάκη. Αν η λαϊκή μου καταγωγή και αισθητική θίγει κάποιους, εμένα δε με θίγει. Προφανώς πήραν υπόψη και τη λαϊκή μου καταγωγή, πέραν της πολιτικής μου μόρφωσης για να με βάλουν σε μια θέση που είναι πολιτική. Δεν θίγομαι από τίποτα από αυτά που λέγονται, αλλά να ξέρετε ότι δεν τα λένε όλα, δεν έκαναν κάποια έρευνα».

Όταν μάλιστα του υπενθυμίζονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις Τσίπρα για τους μετακλητούς, εκείνος τονίζει:

«Δεν μιλούσαμε για κατάργηση των μετακλητών. Καταδικάζαμε αυτούς που έβαζαν, που το ποινικό τους μητρώο δεν ήταν και τόσο λευκό. Γι’ αυτό και κάποιοι πήραν ό,τι πήραν. Να ξαναδείτε λίγο αυτές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος μάλιστα στη σχέση του με τον Α. Τσίπρα, τονίζει ότι είναι ένας έμπιστός του άνθρωπος και περιγράφει με γλαφυρότητα τις σχέσεις των ανθρώπων στην Αριστερά:

«Είμαστε αριστεροί άνθρωποι. Έχουμε έναν δικό μας τρόπο ζωής, αυτόν του συλλογικού βίου. Δεν είμαστε οι μόνοι στον πλανήτη. Μην κάνουμε τώρα τον φιλελευθερισμό κυρίαρχο και μοναδικό είδος ζωής. Οι δικές μας σχέσεις δεν είναι κάτι στο οποίο επενδύει για το αύριο. Είναι η παραγωγή αισθήματος και συμβολισμού των πράξεων, που παράγει δέκα κοινά πράγματα και γίνονται βίωμα. Αυτό το βίωμα κάνει τη σχέση των ανθρώπων στην Αριστερά. Δεν έχει μονάχα με εμένα στενές σχέσεις κάποιος, ούτε εγώ έχω μονάχα με εσάς στενές σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά μας εμπλέκονται στα κινήματα και όχι σε ΜΚΟ για να βγάζουν λεφτά. Ερωτευόμαστε συναγωνιστές και συναγωνίστριες και ζούμε μέσα σ’ αυτή την πολιτική κατάσταση».

Τέλος ο κ. Καρανίκας επέμεινε στην άποψή του ότι η καριέρα είναι… χολέρα.

«Είναι αλήθεια αυτό. Εμείς δεν κάνουμε καριέρα, μας προκύπτουν θέσεις ευθύνης. Είναι μεγάλη η διαφορά. Το ίδιο και ο πρωθυπουργός, το ίδιο και οι υπουργοί μας, το ίδιο και οι βουλευτές μας, το ίδιο και όλοι μας. Το κυνήγι για την ιδιώτευση, για όλα αυτά είναι χολέρα. Διότι αυτό σημαίνει καριέρα. Εμείς δεν κάνουμε αυτό το πράγμα», είπε.

Διαβάστε επίσης:

«Έργο τέχνης η 11η Σεπτεμβρίου». Τάδε έφη ο νέος σύμβουλος του πρωθυπουργού

«Γλέντι» με το νέο σύμβουλο του Τσίπρα: «Να πάει με αποσπαση στο πάνελ της Μενεγάκη»!

Ανυπότακτος για την πατρίδα, αλλά υποτάχθηκε στη… Μενεγάκη ο νέος σύμβουλος του Τσίπρα

Ένας αδιόριστος εκπαιδευτικός - σερβιτόρος και αντιρρησίας συνείδησης σύμβουλος του Τσίπρα