​Συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρο Ψυχάρη.

Με νέο άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο εκδότης κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό πως είχε ζητήσει επανειλημμένα αλλαγές προσώπων σε διευθυντικές και άλλες θέσεις στον ΔΟΛ, στην εφημερίδα «Τα Νέα», αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο γνωστός εκδότης, ο κ. Τσίπρας από την αρχή της προεκλογικής περιόδου το 2014 είχε ζητήσει την εκδίωξη του βασικού σχολιαστή του Mega Channel, καθώς θεωρούσε ��τι μεροληπτούσε εναντίον του.

Ζήτησε επίσης την αναβάθμιση συγκεκριμένου πολιτικού συντάκτη στο Mega, καθώς και την πρόσληψη στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, κεντρικού αρθρογράφου της Αυγής.

"Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα", σημειώνει ο Στ. Ψυχάρης, "ήταν η εκ μέρους του διατύπωση αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας "Τα Νέα" από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά".

Το συγκεκριμένο άρθρο σχολίασε με ανακοίνωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».