​Έντονα δυσαρεστημένη για τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, εμφανίστηκε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Με ενοχλεί άλλο να λες μέσα και άλλο έξω», είπε η Φ. Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι μέσα στη σύσκεψη ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο, αλλά αντίθετα αναγνώρισε τις προσπάθειες των κομμάτων να αλλάξει η εικόνα της χώρας προς τα έξω.

«Ελπίζω σήμερα να διαψευστούν οι διαρροές αυτές, γιατί ο κ. Τσίπρας ξέρει πάρα πολύ καλά τις προσπάθειες που έχω κάνει προσωπικά για να διαμορφώσω ένα κλίμα ευνοϊκό υπέρ του ελληνικού λαού και της χώρας μας στους Ευρωπαίους ηγέτες», είπε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έβαλαν πλάτη, αλλά ο Α. Τσίπρας επέλεξε να κάνει εκλογές.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για ολιγωρία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, τονίζοντας πως η ίδια πριν από 40 μέρες του είχε επισημάνει ότι θα πάρει δραματικές διαστάσεις.

Αναφερόμενη στον αστερίσ��ο που ζήτησε να μπει στο κοινό ανακοινωθέν, που τόνιζε πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει την εθνική γραμμή, η Φ. Γεννηματά τόνισε πως οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν ήθελαν να περιληφθεί κάποια υποσημείωση και μετά από δική της επιμονή δέχθηκαν να υπάρχει μια παράγραφος που λέει «ότι εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας και για τους χειρισμούς και για την αποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα αν υπήρχε ένταση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν από τη συγγραφή του κοινού ανακοινωθέντος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

«Για εμένα είναι αδιανόητο άλλα να λέει κανείς στα πρακτικά, άλλα να λέει όταν γράφεται η ανακοίνωση και άλλα να λέει έξω στις κάμερες. Πρέπει να έχουμε όλοι μια καθαρή και έντιμη στάση, οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, κρίσιμες και ιστορικές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Όσον αφορά στη στάση που κράτησε ο Κ. Μητσοτάκης, είπε πως «ο καθένας εκεί μέσα είχε τη δική του οπτική γωνία. Θα μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός”» , ενώ εξέφρασε και τη διαφωνία της με τη στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος όπως είπε «ένιψε τας χείρας του από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση».