Η Κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της «για το γεγονός ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν στη βάση της εισήγησης του Πρωθυπουργού, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:
«Θεωρούμε θετικό ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης που ταλανίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, έξι πολιτικές δυνάμεις παρά τις επί μέρους διαφωνίες τους συμφώνησαν σε μία ενιαία εθνική στρατηγική σε ένα τόσο κρίσιμο θέμ��.
Στόχος της Ελλάδας τόσο στην Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με μείωση των ροών στην Τουρκία, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, δίκαιη κατανομή βαρών και ευθυνών εντός της Ε.Ε., και συνέπειες για όσους δεν τηρούν τις κοινές αποφάσεις».
Στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν κλειστά κέντρα, σχολίαζαν επίσης κυβερνητικές πηγές για τις αναφορές των ΜΜΕ σχετικά με διαφωνία στο ζήτημα μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Ν.Δ. Όπως ισχυρίσθηκαν, δεν υπήρξε διαφωνία για τ�� κλειστά κέντρα, τα οποία επισημαίνουν ότι ήδη λειτουργούν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: