​Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» και σχολιαστής του δελτίου αποκάλυψε πως «η τρόικα ξηλώνει το φορολογικό».

«Οι δανειστές απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις, απαιτούν φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 20%. Απορρίπτουν την μείωση του αφορολογήτου για μισθωτούς και συνταξιούχους και ζητούν να μην επιβληθεί ο φορολογικός συντελεστής 50% για τα υψηλά εισοδήματα και να μην αυξηθούν οι δόσεις για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος» αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος, επικαλούμενος το αυριανό Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αγορά", η οποία θα έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα.

Ο κ.Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι πολλά από αυτά που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση υποσχέθηκαν στους αγρότες για να φύγουν από τα μπλόκα, έρχεται η τρόικα και λέει ότι δεν τα δέχεται.

«Οι δανειστές δεν δέχονται να υπάρξει για τους αγρότες το έμμεσο α��ορολόγητο των περίπου 12.200 ευρώ και εμμένουν στην φορολόγηση τους από το πρώτο ευρώ με 20% φέτος και με 26% το 2017. Οι εταίροι επιμένουν και στην κατάργηση του αφορολογήτου για τις επιδοτήσεις» πρόσθεσε ο κ.Χατζηνικολάου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος εκτίμησε ότι μετά από τις νέες απαιτήσεις που βάζουν στο τραπέζι οι δανειστές, «η διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα είναι περίπατος, αντιθέτως θα είναι σκληρή και δύσκολη».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γερμαν��ς υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, μπορεί να μας δίνει τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στο προσφυγικό θέμα, αλλά την Πέμπτη δήλωσε στο London School of Economics ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει όλα αυτά που έχουν συμφων��θεί και ότι δεν πρέπει να αναζητούμε συμψηφισμό προσφυγικού και αξιολόγησης», κατέληξε ο κ.Χατζηνικολάου.