Συνεχίζεται το θρίλερ με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, 7 και πλέον ώρες μετά την έναρξη της μαραθώνιας συνεδρίασής του, παρότι υπήρξε συμφωνία σε βασικά σημεία.
Λόγος της νέας εμπλοκής ήταν η διαφωνία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν χωρίς να καταγράφεται η θέση της για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.
Τελικά, η κ. Γεννηματά δέχθηκε να υπάρξει υποσημείωση με την θέση της, ώστε να συνεχισθεί η συγγραφή του κοινού ανακοινωθέντος, αλλά διαφώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια άλλοι πολιτικοί αρχηγοί με την υποσημείωση, απειλώντας ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα υπογράψουν οι ίδιοι!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανακοινωθέν που δεν είναι και τόσο… «κοινό» τελικά, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, γιατί δεν υπάρχει αναφορά στην θέση του για οικουμενική κυβέρνηση, ενώ ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας δεν μπήκε καν σε συζήτηση για το περιεχόμενό του, καθώς αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο πριν τη συγγραφή του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: