Νέες, φαρμακερές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορρά» δήλωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έρθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδε��α να συνεχίζουν το δρόμο τους».

Συνεχίζοντας, ο Αυστριακός ΥΠΕΞ κούνησε το δάκτυλο στην Ελλάδα όσον αφορά τα hotspots: «Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου. Ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε». Όπως επεσήμανε, με τα hotspots, η Ευρώπη προσφέρει βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, «αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους».

Τέλος, σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα «μεγάλο σφάλμα» που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.