Με αντιπρόταση για τη σύσταση Επιτροπής με στόχο την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς απάντησε η Φώφη Γεννηματά σήμερα στην πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, στο πρόσφατο Συνέδριο του Ποταμιού, για την δημιουργία Κοινοβουλίου του Κέντρου.
Συγκεκριμένα, σε άτυπη σύσκεψη του Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απο��ασίστηκε να διοργανωθεί συνδιάσκεψη στα τέλη Μαϊου αλλά και να υποβληθεί πρόταση στο Ποτάμι για τη δημιουργία Επιτροπής η οποία θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους από κάθε κόμμα.
Στόχος η ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους και η δημιουργία μίας νέας που θα είναι η τρίτη δύναμη στη Βουλή (ξεπερνώντας σε αριθμό βουλευτών τη Χρυσή Αυγή), όπως επίσης η σύνθεση των πολιτικών των δύο κομμάτων, προκειμένου να οδηγηθούν σε εκλογική συμπαράταξη.
Πηγές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διευκρινίζουν ότι απευθύνουν την πρόσκληση προς το Ποτάμι ως σύνθετη πολιτική οντότητα και δεν θέτουν κανένα προαπαιτούμενο για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο κ. Θεοδωράκης ή για τη Δράση που έχει συμμαχήσει με το Ποτάμι, εάν γίνει δεκτή η πρόταση διαλόγου. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του Ποταμιού έχει δηλώσει ότι η Φώφη Γεννηματά μιλά μόνο για την Κεντροαριστερά αλλά ο ίδιος αναφέρεται σε μια αμιγώς μεταρρυθμιστική παράταξη, η οποία θα περιλαμβάνει και πρώην στελέχη της Δράσης ή φιλελεύθερες δυνάμεις του μεσαίου χώρου.
Θεοδωράκης: Η κοινωνία και όχι ένας αρχηγός πρέπει να αποφασίσει για το Κοινοβούλιο του Κέντρου
Ο κ. Θεοδωράκης, επέμεινε πάντως, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84», ότι «για την πρόταση που κάναμε στο συνέδριο μας για το Κοινοβούλιο του Κέντρου έρχονται από παντού θετικά μηνύματα» και άφησε να εννοηθεί και πάλι ότι η πρωτοβουλία πρέπει να έχει αφετηρία την κοινωνική βάση των κομμάτων και όχι τις ηγεσίες τους.
Όπως πρόσθεσε, οι μεταρρυθμιστικές - εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας είναι πολλές και «πρέπει να συναντηθούμε, να συνεννοηθούμε και να δούμε τις δυνατότητες μιας έκφρασης πολύ δυναμικής».
Για το πώς θα γίνει αυτό σε ποια θέματα, απάντησε: «Αυτό εξαρτάται από το πόσοι θα μαζευτούμε. Από μια συμμαχία στη Βουλή, από ��υμμαχία στην κοινωνία μέχρι ένας εκλογικός συνδυασμός. Όλα αυτά όμως ας μη τα προεξοφλεί ένας αρχηγός. Ας τα συζητήσει η κοινωνία. Αυτή τη λογική έχει το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Εμείς τα παραδίδουμε στην κοινωνία. Εμείς θα παρακολουθούμε και θα ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες».