Την επανεκκίνηση των καταβολών των εφάπαξ προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά… μόνο αν ψηφιστεί το ασφαλιστικό.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ο υπουργός Εργασίας απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής του εφάπαξ στον μαθηματικό τύπ�� των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο χαρακτήρισε «λανθασμένο» και «πρακτικά ανεφάρμοστο».

«Για να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είπε πως σε κάθε περίπτωση «ο Μάρτιος δεν μπορεί να φύγει χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο».

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο κ. Κατρούγ��αλος επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της: «Εμείς θα μείνουμε σταθεροί σ' αυτό το θέμα. Η νέα μείωση των συντάξεων δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, θα έχει ένα σημαντικό υφεσιακό αποτέλεσμα στο σύνολο της οικονομικής ζωής».

Ο ίδιος, επέρριψε ευθύνες στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση της αξιολόγησης, τονίζοντας πως αν δεν είχε τόσο σκληρή στάση η διαπραγμάτευση θα μπορούσε να είχε καταλήξει εδώ και καιρό, ενώ τέλος σημείωσε ότι η αξιολόγηση και το προσφυγικό είναι μεν δύο διακριτά ζητήματα αλλά, από την άλλη, δεν μπορεί να μη λάβει κανείς υπόψη πόσο μεγάλη δυσκολία έχει η χώρα στο να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές.