​Ανώμαλη προσγείωση επεφύλασσε για την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος με νέες του δηλώσεις ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι σημαντική η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

«Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα. Η Ελλάδα σημείωσε μικρή πρόοδο τον προηγούμενο μήνα στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στις απαραίτητες περικοπές», είπε σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε πως οι θεσμοί δουλεύουν πάνω στο ελληνικό ζήτημα, αλλά η πρόοδος δεν είναι πολύ μεγάλη, φρενάροντας έτσι τις προσδοκίες της Αθήνας κλείσιμο της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρ’ όλ’ αυτά, �� Ολλανδός υπουργός Οικονομικό, εκτιμά ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα και θα ζητήσουν περαιτέρω μέτρα και περικοπές.

«Οι ελληνικές συντάξεις έχουν κοπεί αρκετά. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα τεράστια χρέη της χώρας είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.