​Φαίνεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης δεν χαίρει της εκτίμησης των Βρετανών πολιτικών. Έτσι μετά το καυστικό σχόλιο του Τζ. Όσμπορν, ότι ο Τζ. Κόρμπι προσέλαβε για σύμβουλο τον Γ. Βαρουφάκη γιατί δεν ήταν διαθέσιμος ο Μίκι Μάους, και ο Ντέιβιντ Κάμερον έστρεψε τα πυρά του εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών, μιλώντας μάλιστα στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέκρινε τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος για την επιλογή Βαρουφάκη και εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική εναντίον του πρώην υπουργού Οικο��ομικών.

«Επειδή διαβάζω τακτικά την εφημερίδα Islington Tribune, μπορώ να ανακοινώσω στο Κοινοβούλιο τον τελευταίο οικονομικό σύμβουλο του Κόρμπιν. Τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που άφησε την οικονομία του σε συντρίμμια. Αυτή είναι η πολιτική των Εργατικών με δύο λόγια: Ακρόπολη τώρα», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Φυσικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν άφησε να πέσουν κάτω τα σχόλια των Βρετανών πολιτικών και σε δηλώσεις του στο CNBC είπε:

«Όταν ο Τζόρτζ Όσμπορν έρχεται και με κοροϊδεύει, προφανώς επιχαίροντας για το γεγονός ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, έχω να πω πως ναι, είμαι ηττημένος υπουργός Οικονομικών, αλλά από τα χέρια ποιου; Από την σιδερένια γροθιά μιας Ευρωπαϊκής Έν��σης που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια τακτική διάσωσης "επεκτείνω και υποκρίνομαι". Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό».

«Πιστεύει στα α��ήθεια ο Τζόρτζ Όσμπορν ότι κοροϊδεύοντάς με προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στην τάξη των διανοούμενων; Δεν νομίζω», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε τέλος ότι δεν έχει επίσημο ρόλο στο κόμμα των Εργατικών και υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν πληρώνεται από αυτό.

«Δεν έχω τέτοιου είδους επαφές με κανένα, πόσο μάλλον με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα», είπε.